2021-2022 Euroleague

Olympiakos'un ufak ufak eski ağırlığına dönmesi ligi çok daha güzel ve kaliteli hale getiriyor. Sloukas ve Fall'ın olmadığı maçta Barça'yı da yendiler. Son yıllarda CSKA, Madrid, Barça'yı kafadan F4'e yazmak çok sıkıcı hale getirmişti Eurolig organizasyonunu. Eski toplar yine dahil olursa güzelleşecek. Maccabi de iyi bu sezon.
Bu arada Ali Koç da önümüzdeki sezonun bütçesini açıklamış. Fenerbahçe Beko'nun gelecek sezonki bütçesi 20-22M Euro olacakmış. Şu ekonomik düzende inanılmaz bir meblağ. Tabii Ali Koç'un o parayı da heba edip başarısız olacağını bilmeyen yoktur sanırım. Bu sezon da zannedersem 17-18M civarıydı bütçeleri. Yine çok fazla. Başarı için zaten hayli hayli yeterli bir bütçe ama son 3'te bitirecekler neredeyse sezonu. Bu sabah da programda bütçe/performans olayını eleştirdiler Bein Eurolig'de.
 
Arka arkaya mağlubiyetlere abone olmuşsun. Sezonun en kötü takımı olan Panathinaikos'a-ki arada 1 galibiyet fark var- kendi evinde yenilip 50'lerde kalmışsın. Hala Bein Eurolig programında ''İsmet neden oynamadı, Şehmus niye az süre aldı, Metecan niye fazla süre almadı'' gibi salak saçma yerlerde geziniyorlar. Manyak mıdır nedir bunlar. Yaklaşık 1M verdiğin yılın kazığı Şehmus'u her maç eline top geldiğinde yere göğe sığdıramamalarından , yıllardır bir arpa boyu gidemeyen Metecan'ı savunmaya çalışmalarından, İsmet oynamadı diye yakınmalarından iğrendim artık. Problem bu mu yani ? Konuşacak başka bir şey yok mu ? Sadece İhsan Bayülken akıllı çıkıp ; ''Fenerbahçe Beko'nun oyuncuları playoff seviyesinde oyuncular mı ? '' diye sorabildi. Ve akabinde de ''Henry sizi en fazla nereye götürebilir ki ? '' minvalinde cümlelerle açıkladı konuyu. Yere göre sığdırılamıyordu ama adam 30 dk ortalama ile oynayıp çift hane bile göremedi çoğu maçında. Şu kadro gerçekten enkaz gibi. Playoff yapması zaten mucizeydi.
 
Maccabi-Fenerbahçe maçı Anadolu Efes'in de rakibini belirleyecek.
Fenerbahçe kazanırsa Anadolu Efes, Madrid ile eşleşecek. Final Four'a da kalırsa muhtemelen Barcelona ile oynayacak.
Maccabi kazanırsa Anadolu Efes, Milano ile eşleşecek. Final Four'd da Olympiakos-Monaco maçının galibi ile oynayacak.
Her iki eşleşmede de Anadolu Efes, saha avantajına sahip olamayacak.
 
Barça - Bayern
Real - Maccabi
Olympiakos - Monaco
Milano - Efes

Sezon başlamadan Monaco'yu sezonun sürprizi olarak gördüğümü söylemiştim. Playoff yaparlar yazmıştım. Ama son 1 aydaki performansları beklentimin de üzerinde oldu. Şimdi 2 keskin sirke çarpışacak. Bana göre kendileri yerine başka takımlarla eşleşmeleri daha adil ve eleyici olurdu :) Olympiakos'u 1 adım önde görsem de %51-49 gibi bir şans var ortada.
Bayern'in de son maça kadar Barça'yı zorlayacağını düşünüyorum. Hatta Higgins'in olmadığı bir ortamda işi kolay değil Barça'nın. Söz sırası Exum'da olacak. Bakalım neler yapacak.
Real - Maccabi eşleşmesinde de karşılıklı ikram olacak gibi. Ancak en eğlenceli ve zevkli maçların bu eşleşmede olacağını düşünüyorum.
Milano - Efes de biraz kapalı kutu. Milano aşırı saçma hallerinde yine. Efes'in vurup geçeceğini düşünsem de; vurup geçtikten sonra geriye yakalanma gibi bi huyları var. O yüzden ilginç bir eşleşme olacak.
 
Maccabi-Fenerbahçe maçı Anadolu Efes'in de rakibini belirleyecek.
Fenerbahçe kazanırsa Anadolu Efes, Madrid ile eşleşecek. Final Four'a da kalırsa muhtemelen Barcelona ile oynayacak.
Maccabi kazanırsa Anadolu Efes, Milano ile eşleşecek. Final Four'd da Olympiakos-Monaco maçının galibi ile oynayacak.
Her iki eşleşmede de Anadolu Efes, saha avantajına sahip olamayacak.

Formda bir Anadolu Efes için final yolu gözüktü.
 
Geçen gün Sportando yazmıştı ; Enes Kanter Avrupa ihtimalini değerlendiriyormuş. Hatta tercihi yüksek ihtimal Panathinaikos olacakmış. Pana'ya gelmeyi istiyormuş. Çok tuhaf buldum doğrusu. Okyanus ötesinden burnumuzun dibine kadar gelirse ne olacak merak ediyorum. Zaten Efes ve FB maçlarında kadro dışı olur, gelemez.
 
Geçen gün Sportando yazmıştı ; Enes Kanter Avrupa ihtimalini değerlendiriyormuş. Hatta tercihi yüksek ihtimal Panathinaikos olacakmış. Pana'ya gelmeyi istiyormuş. Çok tuhaf buldum doğrusu. Okyanus ötesinden burnumuzun dibine kadar gelirse ne olacak merak ediyorum. Zaten Efes ve FB maçlarında kadro dışı olur, gelemez.
Sıkıntı olmaz onlara çünkü abd vatandaşı olduğu için bizimkilerin bulaşacağını zannetmiyorum.
 
Her zaman rakibi bu kadar düşük skorda tutar miyiz bilmiyorum ama çok iyi maç çıkardık,Anadolu kelimesi güzel bir kelime olsada tebrikler Efes Pilsen.

Messina'yi ne zaman yakın çekim gösterseler aklıma Muhammed geldi.Bugun Messina'dan memnun kalmıştır bence :) bu arada Messina'yi hiç sevmem bende.
 
Milano’yu İtalya’da 48 sayida tutmak baya buyuk is.Efes muthis bir hucum takimi ancak gerektiginde durdurabildigini de bu macta gosterdi.Persembe gunu kaybetmezlerse 3 0la bitirirler seriyi.
Sezon icinde ne kadar inisli cikisli performansi olsa da Efes su an Barcelonayla beraber en buyuk sampiyonluk adayi.Hatta benim icin Barcelona’dan da buyuk aday.Ergin Ataman koclugunun zirve zamanlarini yasiyor resmen ve ust uste alacagi 2. Euroleague kupasi onu Avrupa Basketbolunda cok ozel bir noktaya getirir.
Persembe gunu Bobua’da oynarsa Efes’in oradan 2 0la Turkiye’ye donecegini dusunuyorum.
 
Efes 3 senedir önüne geleni tokatlıyordu ama bunu olağanüstü hücumu ile daha çok yapıyordu. Hücum son viteste aktığından savunma da iyi oluyordu. Fakat kafa kafaya giden, temponun düşük, skorun yerlerde olduğu savunma maçlarında biraz tökezliyorlardı. Zaten böyle maçları oynamak her takımın harcı da olmuyor pek. Bu akşam da öyle bir maç vardı. Ve buna rağmen 40 dakika boyunca tam konsantre ile oyunu bütün doğruları yaparak oynadılar. Bu gerçekten 3 yıl sonunda görülen en değerli gelişmeydi. İşte şimdi herkesten 1 adım öne çıktılar ciddi olarak. Çünkü artık savunma maçlarını da iyi oynayacaklarını gösterdiler.
Tabii bunda Milano'nun da payı var. Maça hiç gelemediler bu akşam. Zaten son 2 aydır da piyasada yoklar. Yukarıda Emrah'ın da yazdığı gibi Messina'yı görünce benim de aklıma ben geldim :D Aşırı overrated bir koç. Maç boyu saçmaladı da durdu. Hiçbir plan, strateji yaratamadı. Bentil'in bireysel 3 lükleri olmasa tarihe geçecek bir skor olabilirdi, ki bu skor da tarihe geçmiştir. CV'si bu kadar iyi olup da yarısını bile yansıtamayan bir koç. Ki artık CV falan da hikaye modern sporda. Biri gelip çatır çatır herkesi yenip başarı sahibi olabiliyor. Misal Ergin Ataman 3 yıldır tek başına patronu oldu Avrupa'nın. Obradovic'inden tut Messina, Itoudis'ine kadar tokat manyağı yapmadığı marka isim kalmadı.
Oyunculara da değinmek lazım. Özellikle bitti denen Dunston inanılmaz oynuyor hala. 3-5 yaş daha genç olsa Efes ambargo koyar kupalara senelerce.
Moerman yazın gönderilip geri alındı. Sezona da leş başladı ama 2022'ye girdikten sonra herif başka biri oldu çıktı. Şu an tartışmasız Avrupa'nın en iyi 4 numarası diyebiliriz.
Micic'in bazen kayışı kopuyor kafasında. Çok saçma top kayıpları ve zorlamalar yapıyor. Onları törpülemesi lazım. Herkes Milano değil. Anderson ve Elijah da pis işleri inanılmaz yapıyor. Efes'in oyuncu tercihleri çok iyi olmuş. Onlar da sırası geldiğinde görevini yapıyorlar her zaman. Singleton bile çıktı takır takır 3 lükleri yolladı :D
Velhasıl , ben Milano'nun Efes'i mağlup edecek güçte olduğunu düşünmüyorum. Efes 0-2 ile dönecektir muhtemelen İstanbul'a. Ha koç tesiriyle Milano çıkar bir şeyler yaratır bilemem ama Messina da pek ışık vermiyor bu konuda. Efes süper oynasa da Milano maçının tam ölçü olduğunu da düşünmüyorum ben. Milano çok çok kötü.
 
Messina biraz futboldaki Mourinho’nun karsiligi gibi sanki.Yillar once yakaladigi ustun basarilar su an onu hala buyuk bir isim yapiyor ama gunumuz basketbolunda yillardir birsey uretemeyen bir koc kendisi.Mourinho’da ayni.Porto’da Chelsea’de Madrid’de yaptiklari sayesinde ismi buyuk ama hocaligi ismi kadar buyuk degil su an.
 

Üst