2021-2022 Euroleague

Madrid - Maccabi maçı en keyifli maç oldu. Skor olarak da zaten diğer eşleşmelere göre yüksek skorlu tek maç oldu. Roman Sorkin de bu playofflarla birlikte sıçrama yapacak gibi. Dün tek başına Tavares-Poirier canavarlarına karşı çok iyi performans sergiledi. Atletizmi de iyi ve çok hareketli bir oyuncu.
 
Sırbistan Cumurbaşkanı Aleksandar Vucic, basketbola çok ilgili. Özellikle Sırbistan Hükümeti ve Sırbistan'daki telekom şirketi basketbola çok ciddi paralar aktarıyor. Obradovic gelince bu para Kızılyıldız'dan Partizan'a kaydı.
Netten baktım, isim sponsorları NIS şirketi Gasprom iştiraki görünüyor. MTS ise yan sponsor ve aynı zamanda Kızıldız'ın forma sponsoru. Bu devlet desteğinden kasıt başka bir şey heralde?..
 
Herkes ah vah ediyor ama matematiksel olarak İtalya'dan 1 maç çalarak İstanbul'a dönüyorsun. Milano'nun basketin B'sini oynadığı, Messina'nın da B'sini oynattığı yok. Micic ve Larkin-bilhassa Micic- kendi elleriyle teslim etti maçı. Efes maçın geneline hakimdi. 3.çeyrekte taraftar gazıyla 2-3 üçlük arka arkaya atınca 10 sayı öne fırladı Milano ama Efes 20-6 ile cevap verdi. Karar toplarında gereksiz 3 lük yerine potaya drive etse Micic ve Larkin muhakkak sayı alacaktı. Tek akıllı Elijah çıktı , onun da emeğine yazık oldu. İstanbul'da öyle gazla oynayacak bir durumu olmayacak Milano'nun. Son kurşunu İtalya'da kullandılar. Efes kapalı gişe oynayıp boğacaktır. Zaten kendi temposunu da sahaya yansıtır ve yüksek skorlar bekliyorum.

Öte yandan Bayern Münih'in ilk maçtan dersler çıkarıp ikinci maçta daha sert ve hatasıza yakın duracağını tahmin ediyordum. Nitekim öyle de oldu. Galibiyet bekliyordum ama bu kadar tuhaf bir skor bekliyordum dersem yalan olur. Bu seri son maça kalacak gibi İspanya'da. Ve eğer oraya kalırsa-ki Barça'nın deplasmanda 1 maç çalacağını düşünüyorum- Münih bence F4 yapacak.
 
İkinci maçlarda Monaco ve Bayern'in çaylaklık heyecanlarını yenip masaya oturmalarını çok sevdim. Şimdi işler karışacak işte. Bilhassa Monaco cephesinde. Fransa'daki maçlarda artık Diallo'nun da sahne alacağını düşünüyorum. Bu eşleşme kolay kolay bitmez.
Ergin Ataman'ın maç sonu röportajını izledim. Koç gülerek, kendinden emin şekilde konuştu. Ve bu pek Ergin Hoca'dan görmediğimiz şeyler. ''Buradaki atmosfer müthişti ama şimdi 2-3 katını İstanbul'da görecekler.'' tarzında iddialı cümlelerle de meydan okudu :) Zaten bilet kalmamış salı ve perşembe gün oynanacak maçlar için. Kapalı gişe.
Maccabi içinse bir şey diyemiyorum. Yani pişmiş tavuğun başına gelmez. Milano'yu seçseler çoktan 0-2 ile dönmüşlerdi İsrail'e. Onlar Milano'yu kolay harcardı. Madrid de böyle pis bir takım. Öldü diyorsun ama F4'ü en erken garantileyen takım olabilme ihtimali yakın. Tabii İsrail'de cehenneme dönecektir salon. Oradan çıkmak çok zor.
 
Öldü bitti denen Madrid; en erken F4 yapan takım oldu. Hem de skor bulamıyorlarken 85 ortalamayla dağıtarak süpürdüler. Öldü diyorsun ama Laso bir şekilde çıkartıyor mezardan. Maccabi de kabak tadı vermeye başladı artık. Aptallıklarına doymasınlar. Sürekli yıllardır aynı mantaliteyle kurulan kadrolarla sınırlı tavanlarıyla gidebilecekleri yer belli.
 
Maccabi yerine herhangi bir Rus takimi olsa,Real yanmisti. Real-Barca Monaco-Efes yari finali olur diye dusunuyorum. Barcelona-Efes finali uzakta degil.
 
Anadolu Efes yeniden Final Four’da ! Helal olsun Ergin Ataman Hocam sana ! Saha avantaji Euroleague’in en yuksek butceli takimlarindan Milano’da da olsa seriyi 4. macta bitirmek iyi is.
Messina abim sen de Zouros’un Efes’ini hatirlattin bana.Fitik eden hucumlar,temposuz oyun..Rodriguez’i de cikarsan hic izlenmezsiniz.
 
Ergin Ataman çok farklı bir figür. Yıllardır hep Avrupa'da adından söz ettirmek, zirveye oturmak istemişti. Efes birlikteliği tam onun için biçilmiş kaftan oldu. İki taraf için de en hayırlı birleşme oldu. Özellikle tüm maç yüzü beş karış, her şeyi içinde yaşayıp; kazandıktan sonra çocuklar gibi gülüp yumruk şov yapması çok acayip bir şey. Yıllardır kurduğu hayalleri bir bir yaşıyor olması da bunda büyük etken tabii. Nasıl duygular içerisinde olduğunu tahmin edebiliyorum. Kendi masalını yazıyor 3 senedir.
Aslında kolay gibi görünse de bu seri çok saçma şekilde seyretmeye başlamıştı. Milano şaka maka F4'e de yaklaşmıştı. Onları da tebrik etmek lazım.
Olur da Madrid'in rakibi Barça olursa; bu Madrid harcar Barça'yı. Saras'ı iyi bir tokatlar Laso.
 
Milano mac biter bitmez gelecek sezon icin muthis bir transfere imza atmis :)

Rodriguez ve Delaney ile yolları ayıracaklar muhtemelen. Pangos en gözde isimlerden biriydi. Yalnız bu kadro ile 2 senedir final four yapamamak da çok kötü iş. Messina ya da yol vermeleri gerekiyor.

Ergin Ataman, Avrupa'nın en iyi koçu olduğunu tekrar gösterdi. Yolun açık olsun Cimbombomun Çocuğu Ergin 😎
 
Rodriguez ve Delaney ile yolları ayıracaklar muhtemelen. Pangos en gözde isimlerden biriydi. Yalnız bu kadro ile 2 senedir final four yapamamak da çok kötü iş. Messina ya da yol vermeleri gerekiyor.

Ergin Ataman, Avrupa'nın en iyi koçu olduğunu tekrar gösterdi. Yolun açık olsun Cimbombomun Çocuğu Ergin 😎
Milano gecen sezon Final Four yapmisti ama tabi bu butcelerle Rus takimlarinin da olmadigi bir sezonda Final Four disinda kalmalari Messina’ya buyuk bir eksi yazar.
 

Üst