2021-2022 Euroleague

Hackett, Teodosic, Belinelli, Weems,Jordan Sampson, Hervey,Shengelia, Jaiteh.. Virtus Bologna kadrosu tam Euroleague kadrosu. Koçlarında Scariolo..
Eurocup da Valencia karşısında ilk yarıda 50-38 öndeler. Bursaspor'un rakibi olacak gibi...
 
Sloukas gibi ; yıllardır yol alamayan, sadece faul almaya yönelik oynayıp, rüzgar esse kendini yerden yere atan asalaklardan o kadar iğreniyorum ki... Resmen maç zevkinin önüne geçiyor bu tipler. Her pozisyonda zaten bir gözleri hep hakeme isyanda.
 
Olympiakos Euroleague’deki en buyuk gelenek takimi.Cidden adamlarin damarlarinda var bu kan.Su an Euroleague Final Four’daki kadro olarak en zayif takim gibi gozukseler de gelenek,tecrube,kultur bakimindan herkesten ondeler bana gore.O yuzden Final Fourdaki en buyuk tehlike Oly.
 
Cahil her yerde cahil işte. Maçın bitmesine 10 saniye var-ki basketbol için ciddi süre- sahaya dalıyor tribünler. Neyse F4'te iyi bir Larkin tokatlaması gelir de şunlara Sloukas ağlar yine. Maçın en kritik yerinde yine elini kolunu sağa sola aça aça olmayan faulü alıp Paris gibi adamı attırdı oyundan. James denen overrated balon da tüm takımın emeklerini hiç etti yine. James'i son periyot hiç oyuna sokmasa yine bir şansı vardı Obradovic'in. Neticede adamlar FB gibi ağlamayıp 4 galibiyet silinmesine rağmen F4'ün kapısına kadar geldi, bravo. Bence F4'e Bayern ya da Monaco'nun çıkması daha bela olacaktı.
Son yıllarda olduğu gibi yine değişen bir şey olmadı. CSKA men edilmese yine klasik Barça, Madrid, CSKA, Efes'li bir F4 izleyecektik.
 
Barış Hersek de F4 yapıp bütün kupaları aldı. Ondan söz etmiyorum abi. Oyun tarzını sevmiyorum. Hücum ederken 1.önceliği elini kolunu açarak kendini savunan adam 10 metre geride de olsa faul almaya çalışmak. Bu tarz oyunculardan nefret ediyorum. De Colo da bunun ikinci örneği. Kimse kendisine yaklaşmasa bile , her pozisyonda hakemlere bağırıp çağırıp faul bekleyen bu tip uyuz adamlardan nefret ediyorum. Dün gece de maçın en kritik yerinde, rakibin de en iyi oynayan oyun kurucusunu şu haysiyetsiz hareketiyle maçtan attırdı hakeme. 20 kere de F4 yapsa loser olarak kaldı. Zaten en son FB taraftarı da küfür ede ede yolladı. Ha bu sene takımını alıp finale götürüp kupayı alırsa o ayrı.
 
Baris Hersek 20 saniye ortalamayla butun kupalari alirken Sloukas Euroleague’de son 10 yildaki en basarili kadrolarin her zaman basrol oyuncusuydu.Oyle kucuk bir fark var arada.Kendisi buyuk topcudur bana gore.
 
Efes'e Olympiacosun gelmesi cok iyi oldu. Monaco gelseydi ciddi zorluk cikarabilirdi fakat yine Efes turu gecerdi. Olympiakos tam bir balon takim bana gore. Euroleague'in en sansli takimi ilk 8 de sayet Khimki,Cska,Unics devam etseydi Final-4 yapmasi imkansiz otesiydi. Real Madrid-Efes finali olur diye dusunuyorum. Saras mi , Laso mu dersek, kesinlikle Laso faktoru ile ve kadro derinligi ile Real onde diyorum. Ergin hocam isini bilir.
 

Üst