2022-2023 Euroleague

Birazcık ama birazcık düzenli oynayan her takıma karşı ağır mağlubiyetler aldılar bu sezon. Çünkü dirençleri çok düşük ve hiçbir B planları yok. Itoudis ve Wilbekin de Vesely abilerini aratmıyorlar. Özellikle yenildikleri maçlara dikkatle bakın, sürekli hakemle kavgaya giriyorlar ve tribünleri ayartıyorlar.
 
Çünkü saçma sapan işler. Kâr amacı gütmek. Halkı kim düşünmüş bu ülkede ? Ayrıca bugün Fener'in maçı olması gerekmiyor mu ? Salı günü yaptılar en son. Ama maç yarın görünüyor.
 
Valencialı oyuncular bildiğin beyinsiz ya.Nasıl bir akıl tutulması bu ?

1 sayı geridesin maçı eşitleyecek serbest atışı kaçırmışsın,kimse faul yapma zorunda olduklarının farkında değil.Baldwin topu dışarı doğru atmasa kafasızlar 10 sn boyunca faul yapamadan geçeceklerdi.
 
Efes son 4 sezonda favori olmadan gittigi en zor deplasmanlardan bile cogu zaman elini kolunu sallaya sallaya,bazen de iyi basketbol oynayarak mac basa bas gecse bile kazanmayi bilerek cikardi.
Ancak ben siki bir Euroleague takipcisi olarak bu sezon Efes’in Euroleague’deki baba deplasmanlar olan Real Madrid,Oly gibi deplasmanlarda hic bu duyguyu yasatamadigini hissediyorum.Yani mac basliyor ve 1. dakikadan 40. dakikaya kadar Efes’in maci kazanabilecegine dair en ufak bir belirti goremiyorum.
Bugun de belki 6 sayi farkla kaybettiler ama macin hic bir aninda Efes bu maci kazanir duygusunu hissettirmediler.
 
Efes bu sezon tat vermiyor. Playoff işleri de zor görünüyor. Oyuncular ya da koç hatalıdır o ayrı mevzu. O eski kazanma ruhu yok, bence mesele bu. Zaten kolay da değil bir takımın 3-4-5 kere yani 3-4-5 yıl aynı arzuyu ve iştahı taşıması. Adamlar 2019'dan beri final oynuyor ve 4 sene oldu artık. Tabii ilk 8'e atarlarsa kendilerini yine favoriler.
Fener de basit maçlarda itibarını kurtarıp hafif zor maçlarda tokat manyağı olmaya devam edecek gibi böyle.
Olympiakos herkese nazaran daha derli toplu ve güçlü görünse de , yine de favori değil.
 
Ben de öyle düşünüyorum ama tabii ki playofflar bambaşka bir mecra. Zenit çıkıp Barça'yı elemek üzere oluyor ya da Bayern gibiler... Eurolig'de playoff denen olgu her zaman bambaşka pencereler açmıştır, bazen neticeyi değiştirmese de. Sezona damga vuran Vezenkov'un balonlaşması mesela.
 

Üst