2022-2023 Euroleague

Efes bu sezon tam kadro oynayamadı,Larkin çok geç döndü,Clyburn yerine Simon tarzı bir isim belki daha uygun olurdu,sonuç olarak arada başarısız olmak gerek ki geleceğe yönelik motivasyon sebebin olsun,Ergin hocanın böyle bir sezona da ihtiyacı vardı.

Gelecek sezon Milano ile Clyburn - Zizic,Melli - Davies takası yapsalar keşke
 
Real Madrid hakeme rağmen geri döndü.
Kazanır kazanmaz ben onda değilim ama Efes bu oyunla play-off yaparsa başarı sayılır.
Rezalet bir hakem performansı izliyoruz.
 
Efes Mbaye ve Zizic’i ne kadar az oynatirsa Euroleague’de o kadar basarili olur.Mumkunse dakika bile verilmemeli bu oyunculara Euroleague’de.

Mbaye zaten asla Euroleague seviyesinin oyuncusu degil.Zizic’in de maksimum seviyesi Maccabi,Bologna falan.
 
Son ceyrek Real Madrid Real Madrid oldugunu hatirladi ve hatirlatti.3. ceyrekte 35 sayi atan Efes son ceyrekte su ana kadar 6 sayida kaldi ve Real Madrid 1 sayi farkla one gecti.
 
Efes 90-89 kazandi ve cok onemli bir galibiyet aldi.Maccabi maglubiyeti gibi kirici bir yenilginin ardindan ve herkesin kafadan maglubiyet yazdigi bu maci kazanmak cok onemliydi.

Persembe gunu Istanbul’da Partizan’i yenerlerse uzun bir surenin ardindan play-off potasina atarlar kendilerini.Zalgiris Olympiakosla oynuyor ve muhtemelen kaybedecek cunku.

Son saniyede Real Madrid’in yaptigi karaktersizlikte baya uc noktadaydi ama yetmedi neyse ki.Rudy hava atisina Clyburnle cikacakti ama ne olduysa birden sakatlandi,kenara geldi ve yerine 2.20lik Tavares girdi :)
 
Efes F4 yaparsa şampiyon olur cümlesine hiçbir şekilde katılmıyorum. Efes play off bile yapamaz. Kaza bela F4 yapsa bile 4. olur.
İstersen iddiaya girelim, efes F4 yaparsa şampiyonluk ben de kalan sıralamalar sen de 😀
Bu tip takımlar genellikle trajik bir şekilde dağılırlar, o sezon bu sezon olabilir bir lafım yok. Ama F4 te kendini attığı an o iş şampiyonun yüreğini hafife almaya dönecek, Larkin - Micic-Clyburn yanına iki tane sopa koysan F4 ü alır.
 
Larkin'in üçlüğüyle Anadolu Efes şampiyon olmuş, Real Madrid'se şampiyonluğu kaybetmiş olabilir. :) Ki Rusya-Ukrayna savaşı günlerinde tüm Dünya Jugoplastika Split'i mecburen hatırlasın. O anlamda Efes'in sonuna kadar resimde kalmasını arzu ediyorum.
 
Kadro önemli değil ki. Fener'de de 1-5 olarak De Colo-Vesely vardı. Bazı şeylerin son kullanma tarihi yaklaştıkça ya da geçtikçe , ne yaparsan yap olmuyor. Kimyaları bozuldu ve çok büyük etken bu. 38'lik Simon'larla Moerman'larla Singleton'larla herkesi tokatlayan takım , muhteşem 3'lüyle maç kazanamıyor.
 
Kadro önemli değil ki. Fener'de de 1-5 olarak De Colo-Vesely vardı. Bazı şeylerin son kullanma tarihi yaklaştıkça ya da geçtikçe , ne yaparsan yap olmuyor. Kimyaları bozuldu ve çok büyük etken bu. 38'lik Simon'larla Moerman'larla Singleton'larla herkesi tokatlayan takım , muhteşem 3'lüyle maç kazanamıyor.
Abi saydığın oyunculardan özellikle Simon Efes için çok önemli ve bambaşka bir oyuncuydu bence.
Clyburn çok iyi bir oyuncu ama Simon'un yaptığını pek yapamıyor.
Efes kadroyu yıldızlarla doldurdu ama o yıldızları işletecek ve kadroda çimento rolü üstlenecek oyuncu sayısı çok az. Bryant ve Beaubois o rolü bazı maçlarda üstleniyor ama yetmiyor.
 
Efes'in vaziyete bak vah vah. 2. yarıya öyle bir basladilar ki bu rezil kepaze oyunun hiçbir izahı hiçbir tarifi yok. az biraz kalan top 8 şansı bu maç da kaybedilirse tümüyle biter. ama ne koç ne oyuncular işin ciddiyetinde değil.
 

Üst