2022-2023 Kadınlar Basketbol Ligi

Ayşe Cora kısa sürede 3 top kaybı yaptı ki felaket top kayıpları,bir salon dışına atmadığı kaldı topu.Hatay'ın faul hakkı dolduğu için 2.7 sn kala Gizem yerine oyuna girdi.

Girer girmez 3'lük esnasında yem oldu ve faul yaptı,rakibe 3 atış verdi.

Tamda bundan bahsediyorum.Yerlilerin hiç ama hiç umrunda değil maçlar.

Üst üste aldığı ribaundları kaybederler,post up oynayacak oyuncuya pas atamaz kaybederler,çabuk geçilip faul yaparlar,süreyi yer bir şey üretemez top kaybederler,pota dibinde kaçırırlar.Tembel pas atıp dururlar.Tempoyu düşürürler.

Hem ligdeki koçlara hem de Ekrem hocaya ciddi sabır diliyorum.
 
Kötü oyun okuyorsun Ekin Baş.Seri yediğinde molayı herkes alır.

Tuğçe üzerinden 4dkda 8 sayı yemişsin ve bunun nedeni faul problemi değil.Hücumda Tuğçe yüzünden 2 top kaybı yapmıssın ama okuyamıyorsun.

Edit : Birinde boş üçlüğü denemeyip içeri drive edip top kaybı yaptı diğerinde topu kontrol edemeyip.
 
Çankaya,Hatay karşısında ikinci çeyreğin hemen başında 17 sayı öne geçti fakat devreyi sadece 1 sayı önde bitirebildiler.

Öte yandan Harris ilk çeyrek 17 sayı atarken devreyide 17 sayıyla bitirdi.
 
Ben bu ligde bazı takımlarda ve bazı oyuncularda yeteri kadar disiplin göremiyorum.Hatta bazı koçlarda bile.Fazla vurdumduymazlık var.

Keşke alt seviye takımlar disiplinli yola devam etme adına Nesibe Aydın,Ormanspor gibi takımları örnek alsa.Sanki birileri kendisine program yapmışta sonradan maç olduğunu hatırlayıp ''bugün maç mı vardı'' kafasında takılıyor.
 
Stevens’ın yokluğu bizi çok olumsuz etkileyecek diye düşünüyorum. Önümüzde gerçekten hem ligde hem de Eurocup’ta zorlu bir fikstür var. Guardlarımız zaten Kamile hariç skorer değil, 4 numaradan da Stevens olmadığı için skor katkısı alamayacağız gibi gözüküyor.
Sizce ne yapılmalı?
 
İyi ki bir takımın yönetilişini övüyoruz.Nesibe Aydın 10 Kasım'da Avrupa'daki maçta Diallo-Egbo'yu oynatıp Nelson'u oynatmıyor.

Ardından haftasonu Diallo-Nelson'u oynatıp Egbo'yu oynatmıyorlar sonrada Egbo ile yolları ayırıyorlar.

Kadroda tuttuğunuz,daha doğrusu yeni transfer ettiğiniz Diallo kötü bir oyuncu.Kötü oyuncuyu kadroda tutup belli başlı şeyleri yapabilen oyuncuyla yolları ayırıyorsunuz.

Çankaya'nın Turner yerine Egbo'yu alacağı söyleniyor.Tkbl'den bile yabancı pota altı bakıyorlardı.Turner 40 dk oyunda kalıp 4 sayı,5 sayı gibi katkılar veriyordu.Büyük hayal kırıklığı oldu.Bu kadar kötü istatistikler yapacak oyuncu değildi.
 
Fenerbahçe'de Messeman'ın büyük oyuncu olduğunu zaten biliyoruz fakat aynı zamandada 0 egosu var,büyük karakter.Sürekli doğru olanı yapıyor,oynuyor.

Fenerbahçe bu sezon yine Euroleague'i alamazsa tamamen Alina ile Mcbride yüzünden alamaz.Ben bu kadar basketboldan bıkmışlık görmedim.Öyle bir halleri var ki 3 sezon üst üste Euroleague'i kazanmış ve doymuş gibiler.Bu nedir ya ?
 
Son Famila Schio maçını izlerken defalarca düşündüm neden takımın başına ille yerli hoca yönetecekse Ekrem Memnun'u getirmiyorlar diye.

İlk düşüncem ise getirebiliyorlarsa Wnba'de daha önce takım çalıştırmış koç getirmeleri yönündeydi.O kadar para harcayan takım bunu yapsa basit yenilgileri kesinlikle almazlardı.

Ekrem hoca kesinlikle kadın basketboldaki en iyi yerli hoca fakat oyuncular karşısında kesinlikle baskın bir karakter sergilemeli.Oyunculara kendi oyununu kabul ettirebilirse başarılı olacağını düşünüyorum.Çünkü Çukurova oyuncuların sürekli bireysel oyun oynadığı bir takım.
 
Son düzenleme:

Üst