2022-2023 Kadınlar Basketbol Ligi

Marina zaten looser bir coach bana gore. Galatasaray gunlerinde bile kovulmasini her zaman istiyordum.fb deki durumuda ayni olacak.Ama umarim olmaz. Bizim ekmegimize yag surer. Ali Koc'tan Marinayi kadroda tutmasini dilerim :)
Ekrem memnun + A kalite bi amerikalı ile lig ve ecw hiç uzak değil ama tabi o vizyon hiçbir zaman olmadı.hocam gelirse, Marina'nın gidip gitmemesi umrumda olmaz ama kalırsa iyi olur😂.
 
Ormanspor,Botaş karşısında 77-75 önde ve Botaş son 3sn için mola alıp topuda karşı alana taşıdı.

Melis Gülcan arkadaşımız topu 5 sn oyuna sokamadı ve Ormanspor maçı kazanmış oldu.Erica Mccal kendisine bayağı kızdı.

Maçın şu noktasında en yapılmayacak şey belkide.Topu kötü şekilde oyuna sokarsın yinede sokamadan kaybetmezsin.
 
Kulislerde Courtney Vandersloot'un bir Türk takımına geleceği konuşuluyor, FB veya ÇBK olabileceği söyleniyor.

Karşı taraf herhalde 9 Yabancı-1 Devşirme yanına 11.yabancıyı da eklemeyi düşünüyor.. ELW şampiyonluğu için iyice gözlerini karartılar ve son yılların en büyük paralarını harcıyorlar..

Sahip oldukları oyuncular gerçekten All star karması gibi, bakalım ne olacak yalnız bu sefer coach olarak yaptıkları değişimin büyük hata olduğunu yaşayarak görüyorlar. .
 
Kulislerde Courtney Vandersloot'un bir Türk takımına geleceği konuşuluyor, FB veya ÇBK olabileceği söyleniyor.

Karşı taraf herhalde 9 Yabancı-1 Devşirme yanına 11.yabancıyı da eklemeyi düşünüyor.. ELW şampiyonluğu için iyice gözlerini karartılar ve son yılların en büyük paralarını harcıyorlar..

Sahip oldukları oyuncular gerçekten All star karması gibi, bakalım ne olacak yalnız bu sefer coach olarak yaptıkları değişimin büyük hata olduğunu yaşayarak görüyorlar. .
Abi Vandersloot-Sopron arasında hukuki bir sorun olduğu konuşuluyor. Eğer bu sorun çözülmez ise bu sene Avrupa'da oynaması zor ihtimal diyorlar. Çözülürse fb ya da çbk alabilirmiş.
 
Ben oyuncusundan yönetimine kadar Çukurova'yı hiç samimi bulmuyorum.Bir takım kadın basketbolda başarıyı neden cezalandırır mesela ? Bunun örneğini görmedim ben kadın basketbolunda hiç.

Ekrem hocanın takıma gelmesiyle kısa sürede yüksek ivme yakalayabilirsin winner hoca çünkü ama gider gitmez bu denli yüksek düşüş kabul edilir durum değil.

Benim Fenerbahçe'yi sevme gibi ihtimalim yok,0.Fakat Çukurova'yı Fenerbahçe'den daha antipatik buluyorum.
 
Bugün oynanan BOTAŞ maçını izliyorum. Eğer Çukurova böyle giderse ligde şampiyon olamaz,Euroleague‘de de kendi grubunda dahi ilk 4 yapamaz. Jonquel Jones‘un takımdan ayrılması Çukurova açısından çok kötü oldu. Onun yerine gelen E.Williams sadece savunma yönü iyi olan hücum yönü hatta serbest atışları dahi çok kötü olan bir oyuncu. Son yılların en kötü Sopron takımı karşısında bile yenilmenin izahı yok bence.
İniguez’in Çukurova’ya gideceği konuşuluyor. Benim şahsen beğendiğim bir koç ama Hayes’in Sopron maçında sakatlanmasıyla birlikte takıma acilen transfer yapılması gerekiyor. Böyle bir bütçeleri var mı bilmiyorum.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
 
Kübra Erat kaç yıldır basketbol oynuyorsun,açık alanda rakip oyuncuya arkadan faul yapıyorsun.Sportmenlik dışı olduğunu biliyorsun ve itiraz dahi edemiyorsun.Garip ya genç oyuncular ne yapsınlar ?
 
Bizim ülke olarak doğru düzgün bir şekilde kadın pivot yetiştirmemiz lazım.Yerli pivotların çoğu vasat.Sadece fiziği iyi olduğu için bir oyuncu oynamamalı.Kalıplı fiziğin var ama kullanamıyorsun.Boy avantajın var ama kullanamıyorsun.

E ne anladım bu işten ? Yetiştirme konusunda ciddi sorunumuz var.
 
Bursa Bşb takımında Chennedy Carter 2 hafta önce ilk maçında sportmenlik dışı faul aldı.

Geçen hafta son çeyreği göremeden 5'leyip çıktı.

Bugün 3.çeyrekte teknik faul aldı.

Oynadığı zaman iyi katkı veren oyuncu fakat sürekli ya itiraz halinde ya da gerginlikten beslenmeye çalışıyor.Bunu üstüne basarak söylüyorum sürekli yapıyor.

Selen hocanın oyuncuyu kontrol altında tutması lazım fakat hoca öncesinde 1 e 1'de top kullanma özelliği olmayan Mikayla'yı kontrol altına almalı.
 
Çukurova hakkında konuşmayı Ekrem hocanın gönderiliş şekliyle birlikte bıraktım.Samimiyetsiz bir takım.

Ekrem hoca ile ya ligde ya da EL'de şampiyon olma şansları vardı.Şimdi hiç yok.Avrupa'nın en iyi koçunu getirmeleri marifet değil,yönetiliş kötüyken.

Bursa'da ise Selen hocayı gene anlayamıyorum.Son 3 dk sadece 3 sayı geridesin,molayada gitmişsin.Yani mola dönüşü bu panik nedir ? Rakip pota altını Q varken sürekli işlemiş sayı bulmuşsun,Q çıkmış son bölümde Esra girmiş 1 kere top inmedi.

Molaya gidilince herhalde dedim işlerler yok işlemediler üst üste kaç hücum.Gizem Uca gidiyor Esra'nın üzerine ve blok yiyor.Yani bunlar koça yazar,bana yazacak hali yok ya.
 
Çankaya Üniversitesi koçu Çağrı Özek coaching dersi veriyor Ekin Baş'a.

Pota altında Gizem Tüzün olan takıma karşı zaman zaman hem Egle'yi hem Gizem Başaran'ı beraber oynatıp pota altından sayı bulamadı Ekin Baş.Sayı bulmak bir yana pota altına top bile indiremedi.Üstüne dışarıdan sayı yiyip durdu.

Hatay'da Slocum ile Egle ise bu sezon Botaşta oynarlarkende belirttiğim 2 tane vasat yabancı.Bu tür oyuncuları zorunda kalmadıkça almayın,istemeyin.
 
Son 20 saniye Hatay 4 sayı geride ve top Hatay'da.

Topu bu noktada Büşra getirmez.Slocum ile hızlı şekilde getirip sayı bulmaya çalışmalısın.Büşra getiriyor köşeye gidiyor,sonra dışarıya doğru garip bir pas çıkarmaya çalışıyor top kaybı oluyor.

Ben bazı takımları maç genelinde ciddi derecede anlamıyorum.Maç oynamak bazı takımlar ve oyuncular için sanki yük,işleri değilmiş gibi.40 yaşındaki Tan White ders olsun birilerine diyeceğim ama o dersi alacak kapasitede kişiler yok.
 

Üst