2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Alttan bir de zenginlerin takımı olması muhtemel Bodrumspor geliyor. 6 yabancı birnebze olsun yerli ücretlerini dengeler diye ümit ediyorum.
 
Yiğit Arslan
Burağan
Berk Demir
Gökşenin
Ercan Osmani
Ege Tan

Burası 1.2 m dolara kurulur.

1.8 yabancıya kalır Ennis kalsın diğelerine gitsin dersek.

1.5 dolar 5 yabancıya pay edicez gibi bisi olur
 
Muhaymin Göksenin Ege Tan kalır herhalde 3 yerli daha alırız seneye lig daha da zorlu olacak iyi yabancıları tutturan 6 yabancıyla çok can yakar
 
büyük butceli Efes ve fener'de bu sene yerli transferine çok dikkat ediyor. Efes'in Sadık ve Ercan ısrarı, fener'in berk'i alması falan. bu iki takımdan seken ve boşa düşen yerlileri minimum 2 yıllık sözleşme yapacak şekilde yağmalamak lazım. Geçenlerde Kerem Övet yayında hala çalışmalar başlamadı gibisinden bir açıklama yapmıştı. Bu sefer öyle seçim vardı diye bir bahane de kurtarmaz yönetimi ve şubedeki insanları. Umarım çalışmalar başlamıştır.
 
Berk Ugurluyu ne yapacak Fenerbahce acaba ? Gercekten Turk Basketbolu Ulkerspor ve Efes yuzunden tehlikede diye dusunuyorum.

Sehmus, Metecan, simdi Furkan, Egemen Guven, Bugrahan, Egehan Arna gibi oyuncular 3`er 5`er dakika oynuyor ve potansiyellerini gosteremiyorlar.

Milli takimda gayet iyi oynayan Bugrahan Efes`te kac dakika ortalamasiyla oynadi yazik degil mi ?

Ercan Osmani giderse Furkan Haltali ne olacak daha yeni geldi yabanci 2 pivot alip oynatilmayacaklar 3 dakika Ercan 3 dakika Furkan.

Bence en azindan Turkler icin bir limit olmali yada iste ya gerekirse diye bu oyuncular surekli bu takimlar tarafindan tutulacak ve kisa sureler oynayacaklar.

Bu surecte Dogus Ozdemiroglu, Onuralp Bitim gibi basketbolculari takdir ediyorum.
 
Sadık Emir Kabaca, Anadolu Efes'e gidiyor yolu açık olsun.
Galatasaray bir miktar para ve oyuncu alacak.
Ayrıca Türkiye'de oynamış iyi bir yabancı oyuncu ile anlaşılmak üzere. Listede başka iyi yabancılar da var.
Yerli transferinde bu sezon geç kalmayacağımızı umuyorum. (Eyüp Yıldız)
 
Sadık Emir Kabaca, Anadolu Efes'e gidiyor yolu açık olsun.
Galatasaray bir miktar para ve oyuncu alacak.
Ayrıca Türkiye'de oynamış iyi bir yabancı oyuncu ile anlaşılmak üzere. Listede başka iyi yabancılar da var.
Yerli transferinde bu sezon geç kalmayacağımızı umuyorum. (Eyüp Yıldız)
Bir miktar para ve oyuncu... oyuncu kim acaba? tahmini yada bilgisi olan var mı? neyse, Eyüp yıldız'ın haberi olduğu için boşuna heyecanlanmayalım.
 
Eyüp umarım bu kez haklı çıkar Egehan Arna Erten Gazi Buğrahan kim gelse faydalı olur. Tercihim alternatifi az olan değeri bence tam bilinmeyen Erten Gazi olurdu.
Beşiktaş Gazprom söylentisi gerçekleşirse yerli pazarı iyice kızışır.
 
Takımı erken kurmak bir şey ifade etmiyor. Geçen sene bilinçli olarak hiçbir yerli oyuncuya gidilmedi ve Temmuzda takım kuruldu netice ortada. Bu bütçelerde olabildiğince net planlama ve sakince adım atmak gerekiyor. Kervan yolda düzülmez. Sezona net olarak 6 yabancı oyuncu + rotasyonda direkt süre alacak 4 tane yerli oyuncu ile başlamak gerekiyor. Yani hala aksini düşünen bir yönetici varsa artık cidden ihanet olarak nitelendireceğim bunu. Yıllardır bi 5 başlayalım da 6'yı yolda alırız diyerek iş yapılıyor. Yıllardır aynı hüsran.

Takımdan hiçbir yabancı oyuncunun kalmaması gerekiyor. Bir ihtimal Ennis o da açıkçası kendisinin kalmak isteyeceğini sanmıyorum. Caloiaro'ymuş Russellmış falan bunlar oyuncu değil. Hiçbir şekilde takımda 1 saniye bile düşünülmemeli.
 
6+0 kuralı da fener ve efesi iyice uçurur ligde. Zaten ikisinin toplam bütçesi ligde diger takımların bütçesi kadar. Birde birinde wilbekin digerinde larkin var.
 
abi ne 6+0'ı Allah korusun. iyice fb ve Efes dominasyonuna teslim ederler öyle bir durumda. 5+0 iyi bence. ama sizde haklisiniz, 5+0 olunca iste saçma sapan yerlilerin saçma sapan ücret talepleri ile muhatap oluyorsun.
 
Lig şampiyonluğuna neden bu kadar takıldığınızı anlamıyorum. Kazansan ciddi bir para ödülü yok, Euroleague gidiş bileti değil. Dolu tribün önünde oynanacak bir seri, kazanmaktan daha önemli ki öncelik her zaman Avrupa olmalı. Bu sebeple 6+0 demek şişirilmiş yerli ücretlerinden de kurtulmak demek.
 

Üst