2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

abi ne 6+0'ı Allah korusun. iyice fb ve Efes dominasyonuna teslim ederler öyle bir durumda. 5+0 iyi bence. ama sizde haklisiniz, 5+0 olunca iste saçma sapan yerlilerin saçma sapan ücret talepleri ile muhatap oluyorsun.
Tam tersi 3+2 var eskiden, çok eskiden sadece 2 yabancı. Yabancı azaldıkça yerli az olduğu için kaliteli yerli gücü belirleyecek zengin takımlar öne çıkar. Yabancı arttıkça isimsiz kaliteli yabancı bulan şampiyon bile olur Karşıyaka geleneği.

Bence 12 kişilik kadroda 6 yabancı olsun ama parkede 1 yerli kuralı olmalı 4+2 yabancı yani. Şu anda 5+0 uygulaniyor ve kadroya alamadığın 6. yabancı sıkıntı oluyor formdan düşüyor.

Efes ile Fener asıl devsirmeden haksız güç elde ediyor. Mili takimlarda devsirme kullanmak saçma bir yol. Neden sadece 1 devsirme o zaman onu da serbest bırak Macaristan milli takımı 5 abdliyle çıksın parkeye. Wilbekin bizimle ne geçmişi var yada Larkin.
 
abi devşirme sistemi kalkarsa dediğiniz mantıklı zaten. ama 6 yabancı + devşirme ile oynarsa rakiplerimiz vah vah. zaten fener bundan 4 sene önce dixon+biberovic+düverioğlu'yla, 3 tane devşirme ile oynuyordu kimsenin sesi çıkmıyordu. kurallar bu adamlara göre işliyor. ha 6+0 olur ve devşirme kalkar o zaman şartlar eşitlenir bir nebze, yerliler de maaş konusunda bu kadar azıtamazlar.
 
Devşirme kuralı kulüplerden ziyade milli takım başarısı için getirildi. Kulüpleri de buna heveslendirmek için ligde devşirme oyuncuların yerli statüsünde oynaması kuralı var.
Ben kuralda bir yanlışlık görmüyorum. Bizim de ABD'li genç oyuncuları takip edip ABD milli takım seviyesine çıkamayacak oyuncuları devşirme yapmamız gerekiyor.
 
Luka Mitrovic ismi çıktı. Bize gelmesini biraz zor görüyorum ama en azından iyi oyunculara gidilmesi sevindirici. Bildiğim kadarıyla Atletizm olarak iyi ve mücadeleyi seven bir oyuncu. Eurolig resmi sitesine göre 2.06 boyunda.
 
Son düzenleme:
Mitrovic bizim seviyeler için kaliteli ancak net pozisyonu olmayan bir isim. 4 numara için şutu zayıf, 5 numara içinse undersize.

Yıllarca 4 numara oynayıp bu sene daha çok pivot olarak kullanıldı. Sadık gidecek ve 3 yabancı uzunumuz olacaksa 4.5 numara için mükemmel transfer. Sadık kalacaksa gerek görmüyorum açıkçası
 
Mitrovic sonucta bir el oyuncusu. Mucadeleci, atletik ve oyun bilgisi iyi seviyede. Bugun fener ve efeste bile oynasa katki saglar. Boyle bir oyuncuya hayir deme luksumuz yok. Mitrovic gelsin hatta 2.06'lik kardesi jelena da kadin basket takimina gelsin :)
 

Üst