• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025-2026 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Timmerman abartığımız kadar kötü veya sorumsuz değil sakat olduğu zaten postlar da parmağına dikkat edince belli.DŞ de Hollada'nın as ortası olacak zaten.Eleştirmemiz gereken Erdal beyin dediği gibi yabancı orta için bütçe ayrılmaması.Aslında elde yetenekli genç yerliler var bir kaç kaliteli yabancı ile çok iş yapabiliriz umarım seneye gelir.Daha konuşmak için erken ama Li gelirse 1.5 sene gelecek onun geldiği senaryo da.Lukasik Frantti İlkin Li bu smaçör hattını koru.Pasör de Naz'ı bırakmamaya ikna et Bongaerts Naz uzat.Alexia yanına Stysiak,Ryk seviyesinde birini çek.Yasemin Ayçin ile uzat.Büşra Timmerman yerine Karmen ve elit bir orta al.Eylül'ün yedeğine biraz kendini göstermiş genç bir libero çek 26-27 için taş gibi takım.Ve bu saydığım takım da sadece Groblena Büşra Timmerman İremnur falan değişiyor hem oyun alışkanlığı kalıyor hem de bütçe olarak 1 milyon euro fazla verirsin kurarsın bu kadroyu.

Zeren ve Eczacı seneye daha idealı olacaklar bu sene 3-4 arası bitiririz ama 26-27 için bu adımlar atılmazsa ilk 4 dışı kalabiliriz voleybolda sezon başlar başlamaz gelecek sezon transferleri başlıyor mallesef işleri baştan sıkı tutmak lazım.

Asla katılmıyorum. Timmerman neye göre Yasemin Güveli'den veya Ayçin Akyol'dan daha iyi? TVF'nin sitesindeki istatistiklere bakıyorum. Ayçin ve Yasemin bariz daha iyiler. Hücum yüzdesinde Timmerman sırf Bongaerts'i tanıdığından ve uyumunun iyi olmasından dolayı daha iyi gözükebilir ancak oyunun diğer her alanında Yasemin veya Ayçin daha iyiler. Bir orta oyuncunun ilk görevi blok ve file önünü kapatmak mıdır yoksa hücum etmek midir? Hücum da önemli lakin bunu yapacak başka oyuncular da var. En azından 1 tane orta oyuncumuzun blok anlamında çok iyi olması gerekiyordu ki Timmerman o isim olmalıydı. Bu ülkede kulübümüz hariç diğer tüm takımların yabancı orta oyuncuları blok anlamında iyi. Sırf bu durum bile başarı istenmediğinin kanıtıdır. Yabancı orta oyuncu bu ülkeye geliyor ve bir de sözleşme imzalanıyorsa en azından fark yaratan bir özelliği olmalı.
Hasan bey insanların sinir uçlarına dokunmaya çalışmayın ayçin ve yasemin ne alaka? Hollanda kadrosundaki 4 orta oyuncudan hangisinden daha iyi demişsiniz 4 tanesinden de iyi demişim bana cevabınız timmerman neye göre ayçinden iyi?! Bana göre ayçin ve timmerman arasında hatta yasemin arasında bariz bir kalite farkı yoktur. Ayçin için de timmermandan daha iyi diyemem. Sadece istatistiklere bakarsak ligde pek çok oyuncunun konumu tartışılır zaten. Ayrıca kaç defa söyleyeceğim anlamanız için bence timmerman yerine üst seviye bir orta alınmalıydı. Kalın yazayım belki bu sefer daha rahat görüp anlarsınız. Lakin sezonu sakatlanarak kapatmış bir oyuncuya milli takımına gitmedi demekki yatmak istiyor diyerek haksızlık yapmanıza izin vermem. Gs yönetimine tepkinizi gösterin timmerman profesyonel ve işine sadık bir genç sporcu. Acınızı ondan çıkarmayın

Cibara Carol ile ilgilendik ama bu sene Amerika liginde oyanayacağını seneye gelebileceğini söyledi demişti diye hatırlıyorum yanlış hatırlamıyorsam.Carol böyle bir açık kapı bıraktıysa sezon içinde bitirmemiz lazım Carol aktif en iyi 5 ortadan biri benim için.

Ben buna bakmayı düşünüyorum Çağrı bey. Timmerman'ın Mayıs ayında tatildeyken paylaştığı fotoğraf. Çok rahat telefonu kavrayabiliyor. Herhalde fotoğraf çekerken elini çok zor konumlara getirmesi sakatlığı için sakınca değil galiba? Ya da taraftarı uyutmaya devam ediyorlar ki bu tarz birçok fotoğrafı var Mayıs ayında. Kimseyi kandırmaya gerek yok Timmerman şu anda gayet iyi durumda. VNL'de kendi tercihinden dolayı oynamıyor.

Aynı şekilde burda da elinde bir sıkıntı olmadığı görülüyor. Link paylaşırken doğru mu paylaşıyorum bilmiyorum lakin Timmerman'ın sakat olmadığı açık. Mayıs ayında çoktan iyileşmiş.
Paylaştığın twitter gorselinde bile kız sakat parmakta ki şişliği görmüyor musun? Ayrıca yanlış mı anladım fotoğraf çekmeye normal maça çıkmayı ayni gören bir zihin mi görüyorum bu hangi zeka bu ikisini aynı görür. 10 saniyelik olay ile 2 saat maça çıkmayı aynı görmek başka bir zeka. Parmağı kırılmış ve bu yüzden ameliyat olmuş biri tam iyileşmeden maçlara çıkıp bilmem kaç km ile gelen toplara blok yapması o parmağı ne hale sokar bunu hiç dusunemiyor musun bu derece mi takıntılı bir insansın?

Bu arada cevap veren arkadaşlardan da ricam yok sayın arkadaşı bu kişi takıntılı ne anlatsan anlamayacak biri o yüzden kendi başına yazsin forumda yoksayin uğraşmayın. Ben bu kadar takıntılı kendi fikrini saçma sapan argümanlarla sunan insan az gördüm uğraşılmaz bununla. Fotoğraf çekme ile maça çıkmayı aynı kefene koyan adamla tartışılmaz.

Lukasik Amerika karşısında harika oynadı. 26 sayı.

Sadece sayı olarak değil özellikle arkada top düşürmedi. Servisleri çok çok etkiliydi. Hücum da sadece ön turunda değil arka tura geçince de katkı vermeye devam etti. Blok da çok iyi yer tutu bu sezon çok şey bekliyorum Frantti Lukasik ikilisi dönüşümlü İlkin ile beraber hem manşet hem hücum bizi rahatlatacaklar.

Yasemin bu sene yine hırslı modunu açtı çok işimize gelicek. En son Çukurova da hırslıyken lig de blok rekoru kırdı her set 2-3 blok yapıyordu. Şimdi mt de onu istemeyenler var o yüzden kadroya giremiyor haberleri çıkınca. Fırtına sesiz gelir diye antremandan fotoğraf paylaştı. Set başına 2-3 blok yapan Yasemin geliyor gibi.

Li Ying Ying yerine Lukasik transferini çok doğru buluyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Lukasik 14 sayı aldı bugün de Sırbistan maçında 4 sette.

Lukasik birkaç maç iyi oynadı ama şuan ilk 2 hafta performanslarına göre atakta en iyi 15.smaçör. Ben kendisinin istikrarlı bir performans göstereceğini düşünmüyorum umarım yanılırım. İyi oynayacağı maçlar olacaktır tabi

Manşet defans blok servis hücum her konuda katkı vermesi bizim oyunumuz için güzel Dangubic’den daha çok katkı verecek bence. Hücum da tıkandığı kötü oynadığı maçlar olabilir gibi duruyor eğer hücumda oyuna giremediği maç olursa Frantti sokarsın hem hücumu toplar hem Frantti de manşet alabiliyor hızlı hücum sistemimizi bozmaz.Blok Servis Defans Manşet bu konularda elit seviye biri bunu her maç istikrarlı yaptı bu hafta. Hücum da oynayınca döktürüyor bazen tıkanabiliyor tıkandığı kısımda kenarda bekleyen bir Frantti olacak.

Ali Frantti çok katkı sağlar.
Lukasik ise hücum anlamında Dangubic'ten daha iyi ama savunma anlamında iyi değil.
Bakalım,hayırlısı olsun.

Evet Grobelna zaten Vargas’a karşı hiç ezilmeyecek biri :D
Alexia Carutasu x Fenerbahçe ( 5 Set )

19/41 %46h, 4 bloklanma
3 blok, 1 ace, 3 servis hatası
23 sayı, +16 WL

vargasa karşı ezilmesi çok doğal. Alexia too seviye çapraz değil sonuçta. Ama Grobelna yerine her türlü tercihimdir. Hala diyorsun ki üst düzey maçlardan daha çok forma giymiş yahu kadın 32 yaşında bu kız daha 21 yaşında gayet doğal üst seviye maçlarda oynaması Grobelnanın. Kim nasıl performans sergiler kimse bilemez. Şunu biliyorum ki alexia 21 yaşında ve grobelnadan daha büyük bir potansiyel. Hani sanki Grobelna da böyle İtalya ve Türkiye’nin yukarılarında da oynamış gibi lanse etmeyelim. Grobelnanın hangi üst seviyede oynadığını herkes bilir. Ayrıca neden alexianın Çin maçı gibi sürekli maç oynaması lazım Grobelna öyle mi oynuyor mesela :) acaba Grobelnanın kariyerinde hiç öyle bi maç var mı bakmak lazım.

Benim adıma bu tartışma bitmiştir.takımın as pasörü bongaerts as çaprazı da alexiadır. Kötü oynadıkları zaman tabi ki kenara gelirler.

Sadece Vargas'a mı ezildi geçen sezon? Chieri maçında kime ezilmişti? Eczacıbaşı serisinde kime ezildi? Kuzeyboru maçlarında kime ezildi? Taraflı yorum yapmayı bırakın. Alexia'nın geçen sezon ezilmediği rakip pasör çaprazı kalmadı Gizem hanım. Grobelna en azından CEV Cup kazandırdığında kendi seviyesindeki pasör çaprazlarına ezilmedi. Alexia için aynısını Chieri maçında söyleyebilir miyiz? Hatta ben arttırıyorum Olympiakos serisinde bile rakip pasör çaprazına karşı ezilmişti. Hatırladınız mı o maçı?

Benim adıma tartışma bitmiştir. Alexia şu anda Vakıfbank'ın yedek pasör çaprazı Gabriela Orvosova seviyesindedir hatta belki ondan bile iyi değildir.

5 Sayfadır Timmerman aşağı Timmerman yukarı yazıp duruyorsun ama hali hazırda çok ufak paralara oynayan birini bu kadar hedef göstermenin mantığı yok. Çok değil 1 yıl önce Olimpiyatlarda oynamış (Ki takımımızda kendisi dışında son Olimpiyatlarda oynamış sadece Bongaerts, Lukasik ve İlkin var) birisi. Kendisinin ilk sakatlığında ligde arka arkaya 3 kere yenilmiş (Fenerbahçe - THY - Aydın Büyükşehir Belediyesi), ikinci sakatlandığında da play-off yarı finalini ve üçüncülük maçlarını ufak farklarla kaybetmiştik. Kendisinin yokluğunda takımın geriye gittiği de bariz bir gerçek. Burada eleştirilmesi gereken bir durum varsa "Neden 100 Bin Euro'ya yabancı orta oyuncu oynatmak zorunda kalıyoruz? Neden bütçemiz ligin sadece 4. büyük bütçesi? Neden Kadın Voleybol Takımımız takım kurulurken kuruşları hesaplamak zorunda kalıyor?" olmalı. Eline Timmerman bütçemiz için uygun bir oyuncu. Önemli olan önce bütçemizin yükseltilmesi.

Bu arada Timmerman'ın İnstagram'a koyduğu son tatil fotoğrafları çok keyifli duruyor. Bunu görüp " Sakat değilmiş , gayet iyi durumdaymış Timmerman" demek art niyetli bir çıkarım.

Elbette Timmerman aşağı Timmerman yukarı yazacağım Erdal bey. Çünkü 3+2 kuralında muhtemelen olması düşünülen tek yabancı orta oyuncumuzun iyi olması gerekir. Siz maaş ekseninde düşünüyor olabilirsiniz ancak bunun takıma faydası konusundan yola çıkmamız gerekiyor. Siz yabancı orta oyuncuyu 3+2 de iyi bir orta oyuncu olarak seçmezseniz ve onun ikamesi, onun muadili Ayçin ve Yasemin gibi güvenilmeyecek orta oyuncularsa büyük bir şüpheyle yaklaşırım. Çünkü bu oyuncu kalan yabancı sayısının 4 olmasına sebep oluyor hem de yerli orta oyuncularımızdan geride olduğu için ve o yerliler de bir Zehra Güneş, Eda Erdem ayarında olmadığından kendisinin 4. orta oyuncu olmadığı durumda takıma büyük zarar veriyor. Timmerman İtalya Ligi'nde 2. yabancı orta oyuncu olarak gayet oynayabiliyor. Yabancı kuralları buna izin veriyor. Kadroda bulundurabilecekleri yabancı oyuncu sayısı takımlara bir zarar vermiyor ancak bizim gibi sert ve katı yabancı kuralı olan bir ligde Timmerman tamamen hatalı bir tercih.

Bunu benim açıklamama gerek yok. Diğer takımların yabancı orta oyuncularının set başına yaptıkları blok sayısından neden o oyuncuları transfer ettiklerinden anlayabilirsiniz. Bu kısmı da geçtim 2 yabancı orta oyuncu rotasyonu kuran takımların da blok anlamında yeterli olmayan yabancı orta oyuncularının yanına derhal başka bir blokçu yabancı orta oyuncu almalarından da çıkarım yapabilirsiniz.

Özellikle bugün yazmak istedim çünkü önceki argümanlarımı doğrulamayı düşünüyordum. Önceki mesajımda Timmerman'ın şu anki genç Hollandalı ortaları kesebileceğini düşünmüyorum demiştim ve muhtemelen haklıyım. Dünkü Hollanda - Almanya maçı başta olmak üzere Britte Stuut Timmerman'dan blok ve servis kısmında net daha iyi bir orta oyuncu. Baijens ve Lohuis kısmını geçiyorum onlar elbette iyi. Artık orta oyuncu transferinde orta oyuncu alırken blok rakamlarının iyi olması dışında antrenörler ve yöneticiler servis kısmına da bakıyorlar. Servisi ve blok rakamları aynı anda yüksek orta oyuncuları direkt tercih etmek gerekiyor. Eline Timmerman maalesef servis anlamında da iyi değil. Ayçin o konuda Timmerman'dan iyi ki sezonun belirli bir döneminden sonra Timmerman'ı kesti. Timmerman 18 yaşında bir orta oyuncu olsa rotasyonda kalmasına ses etmezdim lakin 26 yaşında. Bu saatten sonra gelişimi imkansız.

Tatilden attığı fotoğraflara göre sakat değil çıkarımı yapıyorsunuz demişsiniz. Kendisinin sadece tatilden attığı fotoğraflara göre değil aynı zamanda nadir de olsa attığı hikayelerden de çıkarım yapıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam bir hikayesinde sakatlandığı eliyle telefonu çok rahat tutup hareket ettirdiği hikayesine denk gelmiştim. Bundan sonrasında da fikrim değişti. Ayrıca Miletler Ligi'nin 2. haftası da bitti ve muhtemelen Timmerman komple yaz sezonunu boşa geçirecek. Bunun da sakatlıkla alakası olmadığı kanıtlanıyor. 3. hafta ve sonrasında kadroya dahil edilirse o zaman ben hatalıyım diyeceğim. Ancak bunun olmayacağı yüksek bir ihtimal. Timmerman tercihen, keyfi olarak yaz sezonunda oynamamayı tercih etmiştir.

Son düzenleme:
Hasan bey insanların sinir uçlarına dokunmaya çalışmayın ayçin ve yasemin ne alaka? Hollanda kadrosundaki 4 orta oyuncudan hangisinden daha iyi demişsiniz 4 tanesinden de iyi demişim bana cevabınız timmerman neye göre ayçinden iyi?! Bana göre ayçin ve timmerman arasında hatta yasemin arasında bariz bir kalite farkı yoktur. Ayçin için de timmermandan daha iyi diyemem. Sadece istatistiklere bakarsak ligde pek çok oyuncunun konumu tartışılır zaten. Ayrıca kaç defa söyleyeceğim anlamanız için bence timmerman yerine üst seviye bir orta alınmalıydı. Kalın yazayım belki bu sefer daha rahat görüp anlarsınız. Lakin sezonu sakatlanarak kapatmış bir oyuncuya milli takımına gitmedi demekki yatmak istiyor diyerek haksızlık yapmanıza izin vermem. Gs yönetimine tepkinizi gösterin timmerman profesyonel ve işine sadık bir genç sporcu. Acınızı ondan çıkarmayın

Hollanda kadrosundaki 4 orta oyuncudan da iyi değil diyorum Timmerman. Aynı zamanda Ayçin ve Yasemin'den de iyi değil diyorum. İkisini de aynı anda iddia ediyorum. Bu zaten sizin dediğinizin de ötesinde oluyor. Üslubunuzu bozmayın. Sinirleniyorsanız kendi sorununuz. Karşısınızdaki kişi tartışmalarda size göre hareket etmek zorunda değil. Ayçin ve Timmerman arasında ya da Yasemin ve Timmerman arasında bariz fark olmaması Timmerman yabancı kotasında yer kaplarken büyük bir sorundur. Ayrıca Ayçin blok anlamında Timmerman'dan üstte olmasa da servis olarak 2 kat iyi bir oyuncudur ki hemen hemen aynı sayıda servis kullanmalarına rağmen Ayçin set başına servis anlamında 2 kat fazla ace üretiyor. Timmerman set başına serviste de Ayçin'den geride. Yasemin'den de blok olarak 1.5 kat gibi bir oran olarak geride.

Kalın puntoyla yazdığınız kısmı biliyorum ve 3 mesajdır tekrarlıyorsunuz. Sizin Timmerman yerine orta oyuncu almayalım dediğiniz tarzda bir mesajım veya iddiam var mı? Konuyu başka yere çekiyorsunuz. Sezonu sakatlanarak kapatacak bir oyuncunun iyileşme süreci çoktan bitti. Bu da haksızlık değil gerçeklerdir Gizem hanım. 3. ayına giriyoruz Timmerman'ın kırık ameliyatının geçmesinden bu yana. Hala sakatlık diyorsunuz. Timmerman şu anda gayet iyi ve Haziran ayından itibaren forma giyebilecek bir durumda bunu ikimiz de biliyoruz.

Timmerman abartığımız kadar kötü veya sorumsuz değil sakat olduğu zaten postlar da parmağına dikkat edince belli.DŞ de Hollada'nın as ortası olacak zaten.Eleştirmemiz gereken Erdal beyin dediği gibi yabancı orta için bütçe ayrılmaması.Aslında elde yetenekli genç yerliler var bir kaç kaliteli yabancı ile çok iş yapabiliriz umarım seneye gelir.Daha konuşmak için erken ama Li gelirse 1.5 sene gelecek onun geldiği senaryo da.Lukasik Frantti İlkin Li bu smaçör hattını koru.Pasör de Naz'ı bırakmamaya ikna et Bongaerts Naz uzat.Alexia yanına Stysiak,Ryk seviyesinde birini çek.Yasemin Ayçin ile uzat.Büşra Timmerman yerine Karmen ve elit bir orta al.Eylül'ün yedeğine biraz kendini göstermiş genç bir libero çek 26-27 için taş gibi takım.Ve bu saydığım takım da sadece Groblena Büşra Timmerman İremnur falan değişiyor hem oyun alışkanlığı kalıyor hem de bütçe olarak 1 milyon euro fazla verirsin kurarsın bu kadroyu.

Bu mesajda şu kısmı anlamadım. Neye göre yabancı orta oyuncu için bütçe ayırmadık? Bütçe ayırırken pozisyon pozisyon mu ayırıyoruz yoksa bu branşın bütçesi şu kadar mı diyoruz? Halil bey şu kısmı anlamıyorsunuz. Eline Timmerman ile sözleşme imzalarken Nisan ayına kadar beklemedik. Alel acele yapıldı bu sözleşme. Üstelik o aralar Timmerman sakatlıktan dönmüştü ve formda değildi. Ocak veya Şubat ayı gibi imzalandı. Daha sezon bitmemiş orta oyuncu konusunda alternatifler her zaman bol olmuşken bunu bir an önce yapmanın altında art niyet arıyorum. Timmerman'ın imza sürecinde antrenöre hiç bilgi verilmediği, yardımcı antrenörle münakaşa veya menajerlik şirketiyle anlaşma sonucunda imza atıldığı fikrindeyim.

Hatırlarsanız sayın Mehmet Cibara Nisan ayı gibi Galatasaray adasında yemek verildiğinde yeni başantrenörümüz Massimo Barbolini ile transferleri konuşacağını söylemişti. Muhtemelen Eline Timmerman ile sözleşme imzalanmasından Massimo'nun haberi bile yoktu. Zaten o günden sonra Frantti transferi yapıldı. Muhtemelen 1 transfer daha yapılacak. Yani kurulan ilk kadro bariz hatalıydı. Gerçi yapılacak son transfer hangi pozisyona olacak bilmiyoruz ancak orta oyuncuya olacaksa bizzat dediğiniz orta oyuncu için bütçe ayırmadık kısmı boşa çıkıyor. Ayrıca Büşra Güneş alındı. Timmerman ve Büşra'ya harcanan bütçeyle ve yanına çok az daha bütçe eklenerek üst düzey orta oyuncu alınabilirdi. Yapılacak transfer smaçör pozisyonuna yapılacak bir transferse ve Mehmet Cibara'nın Barbolini ile olan imza töreninde bütçemizi aştık laflarından yola çıkarak yine orta oyuncu için bütçe ayırmadık argümanınız boşa çıkıyor. Dolayısıyla ben burada bir art niyet aramakta sonuna kadar haklıyım diye düşünüyorum.

Bu arada cevap veren arkadaşlardan da ricam yok sayın arkadaşı bu kişi takıntılı ne anlatsan anlamayacak biri o yüzden kendi başına yazsin forumda yoksayin uğraşmayın. Ben bu kadar takıntılı kendi fikrini saçma sapan argümanlarla sunan insan az gördüm uğraşılmaz bununla. Fotoğraf çekme ile maça çıkmayı aynı kefene koyan adamla tartışılmaz.

Olayı kişiselleştirmekten vazgeçin. Moderatörler defalarca söyledi burada olayı kişiselleştirmeyin diye. Ayrıca bunu yapan arkadaşlardan dolayı forum kalitesi düşüyor. Argümanlarım size saçma sapan geliyor olabilir sizinki de bana geliyor ne yapalım şimdi? Asıl siz kendi kendinize yazın burada bir de hakaret etmemeyi öğrenirseniz daha iyi olur.

Geri