A Milli Erkek Basketbol Takımı

Larkinden ne istediğimiz çok açık bence evet topu yönlendirsin ama şutuda soksun. Dış şut zaten var. Fiziksel olarak hiç iyi durmuyor zaten imza atışı olan şutu airball attı, içeri desen eskisi gibi delemiyor belli ki bacaklarda sıkıntı var kuvvet alamıyor.
 
Bu Larkini almayın milli takıma ,adam olamamış kişi milli takımı benimsememiş sanki zorla oynatıyorlar. Faydasını geçtim safi zarar takıma.
Bir lafımda melih ve buğrahan denen basketbol düşmanlarına , tek yapabildiğiniz 3 lük atmak , kaç tane bom boş 3 lükleri kaçırdınız.
Birde uzunumuz Sertaç denen kabileyetsiz , verdiğin ribaundlar sayesinde maçlar gitti. sen gir ispanyada havlu salla.
 
Grupta 2.olduk. Rakibimiz muhtemelen Fransa ya da Slovenya olacak. 18.15 de başlayacak maç. Kaybeden bizim rakibimiz olacak...
 
Su takimda 2 oyuncu varki umarim bir gun Galatasaray'a gelmez. Barcelona'nin Arda Turan gibi torpille oynattigi veya zorla oynattigi ,Tofasta zor oynayacak Sertac ve top surmeyi bilmeyen,fizigi 0 ve sansa dis atis atan Sehmus Hazer. Bu iki isim yerine keske Dogus Ozdemiroglu ve Muhsin Yasar olmaliydi. Slovenya cikarsa cok rahat kazaniriz. Fransa cikarsada kazaniriz ama Ispanya maci gibi kafa kafaya gider oyun. Bekle bizi final,bekle bizi Sirbistan diyorum.
 
Larkin büyük hayal kırıklığı oldu. Top kaybında ise Cedi basketbol aklının ne kadar düşük olduğunu gösterdi handoff tan vereceksin topu adama baskı var hadi ona bakmadın bari vücudunu koy araya ki rahat alsın adam.
Kaybettiğimiz de iyi oldu bence o grupta bize en ters gelecek takım Almanya ve Litvanyaydı.
 
Gürcistan maçı sonundaki 22 saniyeyi hakem yedi, İspanya maçı sonundaki 22 saniye ise bize kafayı yedirdi.
Son hücum için dip çizginin 10 cm önünde elden top vermek ne, bu takımın çalışılmış hiç bir son top seti yok mu?
Bu kadar para harcanan, takip edilen sporunda alt yapıdan topu yere vurabilen kısa adam çıkmaz mı?
 
Larkin senin o mızmız surat ifadeni s...ceğim en sonunda. Silah zoruyla oynattırmıyorlar be adam. Defol git istemiyorsan ya ! Son top ! Namusun gibi koruman, marke etmen lazım topu ! Arkandaki betokaroten kafalı gerizekalı da maç boyu Alperen'i attırmış, her topa el sokmuş , her hücumumuzu rahatsız etmiş bir beyinsiz.
O adam dibine kadar gelmiş ama bunu gördüğün halde hala mıymıy adımlamaya yeni başlamış 1 yaşındaki çocuklar gibi bir yerini kaldırmıyorsun ısrarla !
Yahu Ergin Ataman sizin ananıza sövse haklı ya ! Vallahi haklı billahi haklı ! Bir profesyonel sporcu, hele de bu seviyede bu kadar vurdumduymaz olamaz, olmamalı !
İspanya'da 1 halt yok. Bir bok oynamıyorlar. 40 dakika boyunca sadece Türkiye vs Türkiye maçı seyrettim ben NTV'de.
Konuşmak istemiyorum ama hakemler de şerefsiz. Alperen'in forması çekildi ama Alperen'e faul çaldılar. Sertaç'ın kolu ve forması çekildi ama arkası dönük olduğu halde Sertaç'a faul çaldılar. Kritik yerlerde saçma sapan art niyetli karar verdiler bazen.
 
Slovenya rakip olursa simdiden tur bizim.Doncic'i savun gerisi kolay.4 kisi ile oynuyor Slovenya. 5.adami yok. Cidden karsi grubun en zayif basit takimi bunlar. Doncic olmasa ilk 4 e bile giremezler,turnuvalarda rezil olurlar. Fransa daha kuvvetli Slovenyaya gore. Ama Slovenya cikti mi, bir 2 sonraki turu dusunmeye baslayabiliriz. Litvanya mi,Slovenya mi , kesinlikle Slovenya derim.Litvenya,Almanya,Fransa bunlarin basketbol anlayislari ters gelebilir. Ergin Ataman hocamiz sayesinde bir sekilde atlariz bunlari ama..Slovenya cok rahat olacaktir.
 
Büyük maçlarda ezileceğimizi düşünmüyorum. Oyuncular yüksek konsantrasyonla oynuyorlar. Larkin gibi biri daha çıkmazsa çok geride görmüyorum takımı.
Gobert biraz problem çıkartacak gibi. Jokic senaryosunu yeniden yaşamayız umarım. Ki o maçta da dönmüştük.
 
Gerek yok böyle küçük düşmeye. Az eli yüzü düzgün oynasaydın sen yenseydin eksik Gürcistan'ı. Turnuvadan falan çekilecektin ne oldu o iş ? Yöneticiler olarak lafa gelince dünyayı yakıp kavuruyoruz ama icraata gelince R yapmakta üzerimize yok.
 
Dün Doncic'in inanılmaz performansıyla Slovenya, Fransa'yı rakibimiz yaptı. Doncic gerçekten inanılmaz bir oyuncu. Gallis'i geçip Avrupa Basketbol Şampiyonası tarihinde 2. en skorer isim oldu. Ben zaten geçen gün Giannis 41 sayı atınca, Doncic'ten de bir patlama bekliyordum. O böyle şeyleri kafaya takar her zaman.

Bizim takıma gelince, güzel bir İspanya maçı oynadık bence ama kaybedeceğimizi tahmin ediyordum. Yine de başabaş oynadık. Ezilmedik. Son topa kadar gitti. Ama Larkin'in basit bir hatasıyla kaybettik maçı. Sanırım Diaz'dı. Hem Larkinden topu çaldı, hem de Alperen'e 5 faul aldırdı. Bence Alperen çıkmasa biz bu maçı alırdık.Maçtan sonra Ergin hoca açıklamalar yaptı. Larkinin elinde bir problem varmış. O yüzden şut atmıyormuş. Daha önce de Furkan ve Cedi için benzer açıklamalar yapmıştı. Bunların bir kısmı bahane gibi geliyor bana ama bir kısmı da doğrudur tabi. Larkin Türkiye'ye dönüp MR çektirecekmiş. Oradan Berlin'e gelecek.

Bundan sonra Fransa ile oynayacağız çaprazdan. Fransa eski Fransa değil. De Colo da gelmedi. Pota altında çok caydırıcı bir Gobert var yalnız. Çok fazla ribaunt alıyor. Yabusele de iyiydi bu turnuvada. Güvenilir olmayan el Heurtel de orada ama maç başına 7 asist yapıyor. Savunmada felaket tabiki. Bence çaprazdan bizim için gelebilecek en iyi takım geldi. Fransa eski gücünde değil. Çok kırılgan bir yapıları var. Ama biz de çok inişli çıkışlı bir grafik çiziyoruz ve turnuvada şu ana kadar hiç güçlü bir takımı yenemedik. Berlin'de işler biraz farklı olabilir, Seyircilerimiz gelecektir. Ama yine de Fransa'yı bir adım önde görüyorum. Maç ortada olmasına rağmen 51% Fransa, 49% biz diyorum ben. Tabi eğer seyirciyle gaza gelmezsek. En çok güvendiğim oyuncumuz Alperen. Nazar değmesin muazzam bir turnuva geçiriyor. Bu sefer ona büyük bir test te olacak. Fall,Poirier ve Gobert üçlüsüyle başa çıkmaya çalışacak. Sertaçtan biraz daha katkı almamız lazım. Özellikle üçlükleri sokarsa bizi çok rahatlatır. Ercan Osmani'ye de çok iş düşecek. Uzunların maçı olabilir bu maç. Cedi'ye hiçbir zaman güvenemiyorum maalesef. Kendi şutunu yaratmaya çalışması,el üstü şut atması, zorlamaları. Sıkıntı yaratıyor. 20 sayı attığı maçlar da bile çok fazla boş atış kaçırıyor. Furkan da inişli çıkışlı ama Gürcistan maçı ona pozitif yansımış gibi. Ona da ihtiyacımız olacak. Umarım ilk defa bir büyük maç kazanır ve bir üst tura çıkabiliriz. Ama işimizin zor olduğu bir gerçek.
 
Fransa yi yeneriz.Sorun degil.Ben simdiden bir sonraki turdaki muhtemel rakiplerimizi incelemeye basladim. Bir sonraki turun onemi buyuk. Final icin emin adimlarla gideriz.
 
En büyük hayal kırıklığım larkin ve sertaç oldu. larkin sakat olduğu için verimsiz deniliyor ama öyle bir durum varsa wilbekin ile turnuvaya gelmek daha doğru olurdu. bir de fiba bu turnuva ile iyice gözden düştü. milli takım organizasyonlarına da bir euroleague lazım..
 
Yunanistan - Litvanya Turkiye - Slovenya yari final olur. Finali Turkiye - Yunanistan oynar. Not : Italya-Sirbistan macinda favorim Italya. Sirbistana cok ters gelen basketbol anlayislari var. Fransayi yeneriz, Italyayi yeneriz. Slovenya'da ki Doncic'i imparator Ergin hocamiz halleder. Final olasiligini su an ki tabloda % 90 goruyorum.
 

Üst