Wimbledon -2010

Erkeklerde kim şampiyon olur ?


  • Kullanılan toplam oy
    33
Bundan sonra benim için Rafa'dan sonra, Isner gelir. :)

Acıdım adama ya, 2.06'lık boyu ile 11 saat maç yaptı.

Ayrıca Burak Abi'nin dediği gibi ''Mahmut''a iyi oldu. Artislik yapıyor maç boyu. Her topa atlıyor. Sonuç ne? Bırak oyunu, puan alamıyor. Isner hiç değilse koşmuyor. :)
 
turnuvada yer yerinden oynuyor ama biz oturup bir maç bile izleyemedik doğru düzgün..
az önce clijsters, henin'i elendi..
federer , melzer i beklenenden kolay geçti...
son maçlarında sallanan nadal akşam merkez kortta olacak ki umarım ntvspor bağlanır..Nadal kazanabilirse, Soderling ile Roland Garros finalinin rövanşını yapabilir..

Bayanlarda Jankovic sizlere ömür..
Caroline Wozniacki de gitti..
Bu mesajın yazıldığı esnada Sharapova ile Serena kapışıyorlar ve durum ilk sette 4-3 serena lehine. Bence bu maçı kazanan şampiyon olur.
 
Federer'in maçını yine izleyemedim, rahat geçmiş rakibini. 25. kez üst üste çeyrek finale çıkmış bu sonuçla. Üst üste yarı final rekoru son bulunca çeyrekleri saymaya sıra geldi.

Şuan sonuçlanan maçlarda ise Murray rakibini 3-0 ile, Soderling ise 5 set sonucu 3-2 ile geçti. Nadal'ın dişli rakipleri yollarına devam ediyor.

Novak hayret daha elenmedi, Federer'e ya da çeyrek finlade Roddick'e elenmek için kendini saklıyor olabilir. Roddick'te şu dakikalarda maçı 5. sete götürmeyi başardı.

*Roddick 5. seti 9-7 kaybedip turnuvaya veda etti. Çeyrek finale çıkan isim Lu Y-H oldu.

Nadal'da şuan ilk seti 6-4 ile almış durumda.

Bayanlarda Henin elendiğine göre Kim tarafına geçebiliriz. Şampiyonluğu kazanan isim olması dileğimiz.
 
Şu ana kadar olanları pek takip edemedim ama çeyrek finaller başlıyor.. Artık bahane yok.

Bayanlar önden. Sharapova çok sıkı oynamasına rağmen Serena'ya direnemedi. Bunda Serena'nın insan ve dolayısıyla kadın olmamasının etkisi çok. Serena'nın rakibi Na Li oldu. Na Li her turnuvada bir kere Sharapova'yı yenmeden rahat edemiyordu. Bu sefer kaçırdı fırsatı.C.Wozniacki'yi eleyen Kitova adlı arkadaş da Kanepi ile çeyrek oynuyor.. Serena önce Na Li'yi, sonra da buradan gelecek rakibi yenip finale çıkar artık..

Henin'in ufak tefek sakatlıkları varmış. İlk seti aldı ama sonrasında vites yükselten Clijsters'e direnemedi.. Kim'in rakibi Jankovic'i indiren Zvonaeva.. Aşağıda ise Venüs, Pironkova diye bir kızcağız ile oynuyor..

Serena- venüs finalinin önündeki tek engel Clijsters kaldı artık. Umarım Clijsters önündeki 2 maçı da kazanıp Serena karşısına, finale çıkar..


Erkeklerde Roddick 5 sette elendi ama bütün ağır toplar duruyor.. Bundan sonra her maç final tadında geniş özet.. Federer iyi başlamadı ama iyi devam etti.. Berdych'i geçeerse , bir taywanlı ile oynayan Djokovic ile buluşabilir ki buluşacak. Djokovic'in klasik yarı final elenişine kalan maç sayısı :2..

Nadal'da son maçını , dün akşam beklenenden kolay kazandı.. Soderling yine karşısında.. Roland Garros'nun rövanşını almak isteyecek ama biraz zor alır.. Andy Murray'nin de Tsonga gibi taş gibi bir rakibi var.. Murray-Tsonga maçının galibi ile Nadal -Soderling maçının galibi yarı final oynayacaklar.
 
Pironkova, Williams egemenliğine % 50 son verdi. 6-2, 6-3 le Venüs'ü eleyerek Bulgaristan tarihine geçti. Ülkesinin yarı final oynayan ilk tenisçisi...
 
Halil İbrahim' Alıntı:
Pironkova, Williams egemenliğine % 50 son verdi. 6-2, 6-3 le Venüs'ü eleyerek Bulgaristan tarihine geçti. Ülkesinin yarı final oynayan ilk tenisçisi...

bu bulgar arkadaşın, venus'u yenmesine tam sevinecektim ki vazgeçtim.. çünkü serena'nın karşısına çıkarmayı düşündüğüm clijsters de zvonareva'ya yenilip elendi.. Serena'yı bu ağlak slavların durduracağına inanmam zor.. Serena iki sert vursa, zvonareva raketi bırakıp ağlar.. geçmiş olsun ..
 
Ş.Saadet Ünal' Alıntı:
Anlaşılan bayanlarda yine saçma sapan oyuncular final oynacayak. Bari erkeklerde Federer - Soderling finali görsek :)

Sanki bu final saçma sapan değil Saadet. :)

NTVspor'da bugün Federer ve Nadal maçları var. İlk kez bu ikili kesintisiz yayında olacak. Önce Federer'in maçı, sonra Nadal.
 
Ş.Saadet Ünal' Alıntı:
Anlaşılan bayanlarda yine saçma sapan oyuncular final oynacayak. Bari erkeklerde Federer - Soderling finali görsek :)

Saadet finali yok say zaten, Serena direk şampiyon.

Ayrıca erkeklerde bence Nadal- Federer finali olmazsa diğer turnuvalar için
değil ama Wimbledon'da Murray- Federer finalini izlemek daha güzel olur.

...................................

11 saat 5 dakikayla tenis tarihinin en uzun maçını oynayan John Isner, bu zorlu mücadelede düşündüğü 10 şeyi, bir TV programında açıkladı...

John Isner, Nicolas Mahut maçında aklından geçen 10 düşünceyi, ünlü şovmen David Letterman'ın programında açıkladı...

10-) "Artık tükendim"

9-) "O kadar uzun süre oynadık ki kim olduğumu şaşırdım. Isner mıyım, Mahut muyum?"

:cool: "Artık tükendim demiştim ya, üstünden 8 saat geçtikten sonra yeniden o sözü hatırladım"

7-) "Yarın hissedebileceğimden şüpheliydim"

6-) "51-50'ye kadar uzanacağım. Sonra oynarım"

5-) "Uykuluyum"

4-) "Niye Federer'le oynamadım ki? 15 dakika sürerdi."

3-) "Kramp!"

2-) "İtiraf etmeliyim. Artık kimin kazanacağı umrumda değil. Sadece ölmek istiyorum"

1-) "Larry King'in (tecrübeli spiker) bile benim oynadığım maç süresince evliliği yoktur"
 
Pironkova, "Ülkenizde çim kort var mı?" sorusuna; "Yok, 3-4 senedir yurt dışındaki turnuvalarda oynayarak çim kort tecrübesi kazandım" diye cevap verdi. Serana'ya rakip olabilirler mi, şimdilik hayır. Serena en az 5 yıl daha bu fizikle domine eder.

Son zamanlarda "bayan" yerine "kadın" kullanılmaya başladı. Eurosport kullanırdı önceden şimdi özellikle Ntv kanalları çok fazla kullanıyor bunu. "Bayan" yerine "kadın" kullanılmasının sebebi ne acaba? Varsa bir bilen, aydınlanmaya hazırım. :)
 
Ekselansları aşağı doğru inmeye devam ediyor, finalde Nadal'la beraber ikisini görmeyi çok isterdim. Arka bahçesinde bile yenilgi aldı Federer, bu gidişin sonu hiç iyi değil. Daha kötü durumlara düşmeden zirvede bıraksa bari. Ben yakıştıramam bu adama 2. no'dan aşağısını.
 
Son şampiyon artık Wimbledon'da yok. Ekselanslarının olmadığı bir Wimbledon finali. =(
Bu sefer olmadı, maç dönmedi. Federer son zamanlarda iyi servis atan oyuncUlardan çok çekiyordu, bu günde yine rakip çok iyi servis attı.
Alışmak zor olasada artık bu sonuçlara yavaş yavaş alışmak lazım ki zaten normal olanda bu. Artık Federer Nadal dışındaki oyunucular içinde yenilmez değil.
 
federer aslında tüm bunları geçen sene yaşayacak gibiydi ama nadal sakatlanınca , geçen sene de grand slamleri kazanmıştı.. bu sene daha nadal'a gelmeden stop ediyor..

nadal da soderling ve çirkin sakalına ilk seti verdi ama maça biraz geç ısındığını gördük.. 2. set gerçek maç olacak. umarım nadal bu maçı kaybetmeyi düşünmüyordur..
 
Wimbledon'da dün bayanları bu gün de Erkekleri kapattık. An itibarı ile 2010 wimbledon mevsimi kapanmıştır. Yaşasın Tour de France diyeceğiz artık:)
 
Sühan Cem' Alıntı:
Wimbledon'da dün bayanları bu gün de Erkekleri kapattık. An itibarı ile 2010 wimbledon mevsimi kapanmıştır. Yaşasın Tour de France diyeceğiz artık:)

sühan, orada ben ukalalık yapamayacağım işte : ) benim de takvimimde ağustosta us open, eylülde dünya basketbol şampiyonası var.. temmuz boş : ))
 

Üst