2021-2022 Euroleague

Ben bu oyuncuların sezona damga vurduğunu düşünmüyorum. Bu sezon biraz ''ihtiyaç halinde maçlar kazandırdılar'' modunda geçti oyuncu bazında. Misal Larkin'in 2 sezon önce etrafı kasıp kavurduğu ya da Vesely'nin damga vurduğu tarzda bir öne çıkma olmadı. Tavares'in ve Mirotic'in bile çok boş attığı maçlar var. Fantasy'de bile millet bir süre almamıştı bu adamları takımlara. Larkin yerine Micic düşündüm mesela ama Micic de bu moddaydı hep. Birçok maçı batırdı bile. Benim için şu 5'te Vezenkov sezona damga vurup kariyerini başka seviyeye çıkaran oyuncuydu. Bir de Moerman kendini feci aştı. Mirotic yerine konsa çok da hak yenilmemiş olurdu, bence.
 
Büyük gün geldi çattı. Bugün akşam 7'de Efes maçıyla başlıyoruz F4'e. Olympiakos ve Milano gibi takımlar Efes'e ters geliyordu. Milano zaten tüm olumsuzluklara rağmen kıyıdan döndü. Umarım Olympiakos terslik çıkaramaz da üst üste bilmem kaçıncı kez finale çıkmış olur Ergin Ataman ve kupayı yine Türkiye'ye getirir. Olympiakos'un en büyük dezavantajı; ana kadroda tecrübesiz oyuncuların olması.
Diğer yandan El Classico'nun inanılmaz keyifli geçeceğini düşünüyorum. Tahminim Laso tokatlayıp çıkacak finale ama Saras'ın da şansı Madrid'e tutuyor genelde. Bakalım, o da ayrı bir maç olacak.
 
Olympiacos'a 0 sans veriyorum. Isterlerse 20.000 taraftari olsun, Monaco karsisinda dustugu durumlar ortada. Efesin 10-12 sayi farkla maci kazanacagini ve bana kalirsa Real Madrid ile final oynayacagini dusunuyorum. Saras tam bir looser coach. Saras'in Pistiolis'ten ogrenecegi cok sey var.
 
Umarım Efes bugün rahat bir şekilde kazanır. Özel bir günde özel bir galibiyet gelir. Simon yok. Geri kalanlar oynayacak sanırım. Larkin ve Micic formda olursa Efesin çekinecek birşeyi yok. Moerman ve Pleiss da destek olursa güle oynaya bir galibiyet gelir. Taraftar avantajı Oly'de ama Efes'e fark edeceğini düşünmüyorum.
 
Eger Bobua bugun oynayabilirse macin kilit oyuncusu olur.Hatta ileri gidiyorum maci kazandiracak oyuncu Bobua olur.Umarim atlatmistir sakatligini.
 
Olympiacos çok sert savunma yapıyor, tabii bunu maça yaymaları gerekiyor çünkü efes maçı çok çok istiyor. Micic kendine gelirse ve oly savunması biraz gevşerse bir anda 10 fark oluşur.
 
Dunston 3.çeyrek başı 3'lemesine rağmen Ergin hocanın ani reaksiyonla Dunston'ı alkışlaması ve oyunda tutması.Dunston'ın hemen ilk savunma pozisyonunda Fall'ı faulsüz savunup topu çalması.

İlk çeyrek sıkıntılı gittiğimiz bölümde Dunston'dan gelen üçlük,Larkin'in takımı taşıması,o devreden çıktığında Micic'in kıpırmadası,Singleton'dan gelen ekstra üçlük.

Savunmada Ergin hocanın takımla birlikte yerinde duramayarak savunma yapması.

Bu takım çok büyük.Bu takımın kimliği bile finali hakediyor.
 
Son hücum 3'lük gelmese iyi olacaktı,moral bozucu bir sayı oldu.Savunmada Dunston'da yokken,doğru hücumları yapmaya devam etmeliyiz,zorlama şutlara kalmamalıyız.Her hücum altın değerinde.
 

Üst